Søk i bloggen

7. juni 2010

Seas the Day!


I 2008 bestemte FNs Generalforsamling at 8. juni fra og med 2009 skulle være FNs "World Oceans Day" (resolusjon 63/111, paragraf 171).  Velfungerende marine økosystem er nødvendig for fremtidig matsikkerhet. Livet i havet i er en viktig del av vår biosfære og havet i seg selv avgjørende for den klimatiske tilstanden på land. En offisiell betegnelse av 8. juni som "World Oceans Day" gir muligheter for å rette global oppmerksomhet mot utfordringene verden står ovenfor.

The Ocean Project oppfordrer alle til å markere dagen. Det kan være ved å nyte et glass kaldt vann eller ha fisk til middag og tenke over hvor viktig havet er for oss. Så enkelt gjør du en innsats! Bevissthet om vår avhengighet av havet gir respekt for havet. Slik kan man ta viktige skritt mot fornuftig bruk av havets ressurser. Årets tema er ”Oceans of Life” og fokuserer på de store variasjonene av liv som finnes under havoverflaten.

Marinbiologene har signert ”The Seven C’s pledge” og oppfordrer deg til å gjøre det samme: HER

Husk altså: 8.JUNI!

Vi håper hele Norge blir med å markere dagen.

Ps: Har du et spørsmål om havet? Spør marinbiologene.no ved å sende oss en epost: info@marinbiologene.no innen 1.juli. Vi skal gjøre vårt aller beste i å gi deg et svar. Det beste spørsmålet vil premieres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar