Søk i bloggen

25. nov. 2011

Miljøvennlig sjømatguide på mobilen? - Grønt NAPP og god helg!

Vårt mål er å gjøre det enklere for miljøbevisste forbrukere å velge riktig...

Det har ligget i kortene en god stund og ENDELIG:
Marinbiologenes sjømatliste er utvidet og tilgjengelig som egen app! Her kan du finne informasjon om gode og dårlige sjømatvalg.

Appen er gratis og gjør det lettere for deg å velge miljø :-)

Grønt NAPP
Les mer om Grønt NAPP her:

Listen inneholder 41 sjømatvalg delt inn i grønn, oransje og rød liste. Grønn liste representerer gode valg, oransje er valg som må vurderes nøye og rød liste inneholder dårlige miljøvalg. Vi har lagt inn litt info om de fleste artene, bilder, begrunnelse for listeplassering og eventuell miljømerking. Listene er dessuten søkbare. Enkelte valg finnes i flere av kategoriene. Grunnen er at miljøvennlighet kan avhenge av hvor fangsten er gjort, fangstmetode eller spesifikk art. Søk f.eks på "torsk"...

Appen fungerer på alle enheter med nettleser og nettilgang (- dvs. Pader og Poder og Phoner både med og uten uten "i" :-D). Den er fortsatt under utvikling og foreløpig fungerer den kun så lenge du har tilgang til internett (- men vi jobber med en bedre løsning).

Utformingen er tilpasset av vår fantastiske venn og hjelper Benedicte Raae. Benedicte er rå! ;-) Du kan lese mer om henne på bGraphic.no.

Innholdet er laget av Marinbiologene og basert på en kombinasjon av WWFs sjømatguide, rødlista og informasjon fra reguleringsmøter i fiskeridirektoratet, ICES (Det internasjonale havforskerrådet) og MSC (Marine Stewardship Council)

Vi ønsker hjelp fra dere. Har dere ros, innspill til våre vurderinger eller forslag til forbedringer setter vi pris på å høre om det.

Kontakt oss gjerne
via kontaktskjemaet, på epost eller via Facebook.Appen finner du på http://napp.marinbiologene.no
Tips: Legg inn bokmerke til appen på hjemskjermen din
iPhone/iPad/iPod (se hvordan)
Android (se hvordan)

Ha en fin helg! ;-D

2 kommentarer:

  1. Vi liker egentlig ikke å gjøre dette, men: Vi tjener ikke penger på arbeidet vårt med bloggen og appen. Om du synes vi gjør en god jobb hadde vi satt veldig pris på litt hjelp. Du kan jo teste appen litt før du bestemmer deg :-)

    Nesten nederst i høyre meny på denne siden ser du en svart-hvitt tegning av et blåskjell. Trykker du på dette bildet kan du donere en valgfri sum. Pengene vil gå til å holde oss flytende... Webgreier og utstyr koster penger :-(

    SvarSlett
  2. Om en stund kommer vi alle til å undre hvordan vi klarte oss uten Grønt napp, så viktig vil den bli for deg og meg. Makan skal du lete lenger etter:)

    SvarSlett