Søk i bloggen

20. sep. 2010

NM i undervannsfoto 2010

NM i undervannsfoto 2010 ble arrangert i Ålesund første helga i september. Her kan du se noen av vinnerbildene fra de ulike konkurransene. Kanskje blir du overrasket over de flotte fargene? Å dykke langs Norges kyst er ikke så grått og øde som mange tror. De oransje "klumpene" på vinnerbildet til Thorbjørn Rusnes (kategori: vidvinkel med dykker) er lærkoraller kalt "Dødninghånd". Noen med polyppene utstrakt og noen med polyppene inntrukket. Øverst på stenen ser du rødalger og tareplanter.

Foto: Thorbjørn Rusnes, NM i undervannfoto 2010.

Du finner tang og tare kun i den eufotiske sonen (sonen hvor lysmengden er tilstrekkelig for å drive fotosyntese). I Norge strekker den eufotiske sonen seg fra 0 til 30 meters dyp (Niva), men dette kan variere mye, med blant annet vannets klarhet.


Vinnerbildet av Lill Haugen (kategori: vidvinkel uten dykker) viser en sten med kalkalger (rosa belegg på stenen) og butare. Det gule nederst på hver midtribbe er sporofyller, de fertile strukturene til taren.

Foto: Lill Haugen. NM i undervannsfoto 2010

Lill Haugen vant også kategori: makro ikke fisk. Hennes bilde viser en liten krabbe som titter frem fra et skjulested.

Foto: Lill Haugen. NM i undervannsfoto 2010.

Vidar Skålevik var heldig med sin flyndremodell og vant kategorien fiskeportrett. Det finnes flere hundre arter flyndre i Norge. Hvis du vet hvilken av dem dette er, blir vi glade for innspill.

Foto: Vidar Skålevik. NM i undervannsfoto 2010.

Siste kategori er et tema. I år var det "Linjemønster". Vinneren ble Lill Haugen med sin flotte fingertare.

Foto: Lill Haugen. NM i undervannsfoto 2010
Vi gratulerer alle vinnerene med flotte bilder! Se alle vinnerbildene hos Norges Dykkerforbund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar