Foto: Janne Gitmark |
26. okt. 2011
Om dumping av fisk og andre ting som burde vært forbudt
Stikkord:
dumping,
EU,
Nordsjøen,
overforbruk,
utkastforbud
12. okt. 2011
Om "eksplosive" laboratorier på Jan Mayen og hvordan de kan gi svar på spørsmål om havforsuring
I februar 2011 skrev vi om havforsuring her på marinbiobloggen. Havforsuring er en realitet og problemet er globalt (les mer her). Da jeg forsøkte å nøste opp konsekvensene av forsuring for livet i havet, ble det klart for meg at veldig mye av kunnskapen vi har om dette er usikker. De aller fleste fremtidsbilder er basert på observasjoner fra småskala eksperimenter i laboratorier eller innenfor svært begrensede, lukkede systemer - og dessuten over relativt kort tid. Nå kan det se ut som dette er i ferd med å endre seg.
Jan Mayen Foto: http://www.jan-mayen.no/ |
"Eksplosive" laboratorieplaner
Tidlig i oktober i år fortalte lederen for Framsenterets forskningsarbeid, Maria Fossheim (HI), at det planlegges å bruke havområdene ved Jan Mayen som "naturlige laboratorier". I havbunnen rundt Jan Mayen er det nemlig vulkansk aktivitet. For å finne ut hvordan dette kan gi kunnskap om effekter av havforsuring: Les videre ;-)
Stikkord:
forskning,
Framsenteret,
havforsuring,
Jan Mayen
5. okt. 2011
Hvordan vil Bellona gjøre saltvann, sol og alger om til ferskvann, mat og drivstoff?
Les om Bellona's spennende prosjekt og du får vite svaret.
I år feirer Bellona 25 år og gir ut et jubileumsmagasin med en veldig spennende artikkel om Sahara Forest Project. Marinbiologene.no presenterer her en forkortet versjon av denne artikkelen. Artikkelen kan du lese i sin helhet her. Vi gratulerer Bellona med 25 års jubileumet!
Stikkord:
alger,
Bellona,
drivstoff,
klimaproblemer,
Sahara Forest Project,
saltvannsdrivhus,
solenergi
Abonner på:
Innlegg (Atom)