Søk i bloggen

8. juni 2011

Hurra for World Oceans Day 2011!

I dag, 8. juni, er det World Oceans Day (WOD)!! Vi håper du har kledt deg i blått for å markere dagen ;) Ta en titt på vår spotifyliste for å gi dagen en ekstra marinmusikalsk snert.
(URI: spotify:user:okei_marianne:playlist:3uhZXv8WGAAMF38u5pGGjw)

Årets WOD-tema er "Youth: the Next Wave for Change". Nytt av året er at temaet skal vare i to år! Markedsundersøkelser foretatt av the Ocean Project viser at "unge mennesker er det mest kunnskapsrike og motiverte segmentet av populasjonen når det kommer til miljø og bevaring". Dette kom ikke som noen bombe akkurat :) Et mer overraskende og svært gledelig resultat, er at foreldre i økende grad søker informasjon og råd fra sine tenåringsbarn om disse emnene.

Marinbiologene har en oppfordring til deg:
Spør folk du snakker med i dag om de vet at det er World Oceans Day. Fortell dem en interessant ting du har lært om havet - kanskje fra denne bloggen?

Liker du bloggen vår så fortell om den. Marinbiologene er på nett fordi vi mener endring starter med kunnskap i befolkningen. Du kan hjelpe oss ved å spre lenker og kunnskap. Sitter du på en historie du vil fortelle om havet - del med oss. Vi vil gjerne ha flere bidragsytere på bloggen :)

Hvordan vil du markere WOD?
Jeg spiser kongekrabbe! :-D
Jeg kler meg i blatt
Jeg sprer kunnskap om havet
Jeg forteller om denne bloggen :-)
Jeg ser Life Aquatic og ler!
Jeg deler Marinbiologenes spotify-liste
Jeg vil bade i saltvann!
Jeg markerer ikke.  
pollcode.com free polls

Fakta om WOD:

I 2008 bestemte FNs Generalforsamling at 8. juni fra og med 2009 skulle være FNs "World Oceans Day" (resolusjon 63/111, paragraf 171). Velfungerende marine økosystem er nødvendig for fremtidig matsikkerhet. Livet i havet i er en viktig del av vår biosfære og havet i seg selv avgjørende for den klimatiske tilstanden på land. En offisiell betegnelse av 8. juni som World Oceans Day gir muligheter for å rette global oppmerksomhet mot utfordringene verden står ovenfor.

2 kommentarer:

  1. Jeg feirer hver dag i hele juni og i går feira jeg med å se på "Oppdag Stillehavet" på NRK (går hver fredag 20.05 på NRK 1). For noen utrolige vakre bilder! BBC er fantastisk gode på å lage naturprogrammer. I dag feirer jeg med å høre på havmusikk på spotify:)
    Nytt i våre egne havområder: Forrige uke fant Mareanoprosjektet en ny art i Barentshavet. Les mer her:http://www.mareano.no/nyheter/nyheter_2011/ny_havedderkopp_i_norsk_farvann

    SvarSlett
  2. Ask people you talk to today if they know it's World Oceans Day. Tell them an interesting thing you've learned about the ocean - maybe from this blog?

    SvarSlett