Søk i bloggen

5. sep. 2011

Din innsats teller - Hold Norge rent!

I april publiserte vi en liten serie med innlegg som handlet om et svært alvorlig miljøproblem, nemlig marin forsøpling (du finner koblinger til disse nederst i dette innlegget).Da Emily Robertson kontaktet oss for å fortelle om Strandryddedagen ble vi kjempeglade! Strandryddedagen er et pilotprosjekt initiert av Hold Norge rent. Målet er å rydde den norske kyst for søppel, samt å bidra til økt dokumentasjon av marine miljøproblemer.

Trenger du hjelp, kompis?
Din innsats teller – bli med på den internasjonale strandryddedagen.

17. september er the International Coastal Cleanup Day. Den internasjonale aksjonen har vært arrangert i 25 år. I løpet av disse årene har over ni millioner mennesker vært involvert i opprydding og dokumentasjon av marin forsøpling i 108 land.


Den første norske strandryddedagen arrangeres 17. september og det er planlagt aksjoner i alle fylker. Marinbiologene stiller selvfølgelig og oppfordrer alle til å være med og ta i et tak. Mer info om hvilken strand du vil finne oss på 17. september kommer seinere.

Fotokonkurranse

Marinbiologene vil i forbindelse med Strandryddedagen 17. september arrangere en egen fotokonkurranse. Send inn et bilde eller fler fra din opplevelse med marin forsøpling og vinn heder, ære og denne strandbagen! ;-) Følg Marinbiologene her, på facebook og på twitter for mer info.Les mer om Strandryddedagen og meld deg på aksjonen her: http://ryddenstrand.no/

Stikk også innom Strandryddedagens facebook-side og trykk "LIKE" ;) http://www.facebook.com/Strandryddedagen

Tidligere innlegg om marin forsøpling fra marinbiobloggen kan leses her:
Mikroplast - et makroproblem (29. april)
Spøkelsesgarn (18. april)
Marint søppel - "Vi kan jo lære av våre feil. Kan vi ikke?" (9. april)

1 kommentar:

  1. Yeah, nowadays we have many dirty beaches, which is really bad. Unfortunately, for many people it doesn't matter what is going there. I support The international coastal cleanup day. I guess if more people know days like this, more human power can be used for good deeds.

    SvarSlett