Søk i bloggen

7. des. 2012

Sahara Forest Project - I Qatar og Jordan viser de hvordan!

Produksjon av mat, vann og energi i et integrert system som i tillegg fjerner CO2 fra atmosfæren?! Det er jo nesten for godt til å være sant, sier vi. Neida, sier Sahara Forest Project. - Både i Qatar og Jordan vil de vise hvordan!

I oktober 2011 gratulerte vi Bellona med 25-årsjubileet og postet en sak om Sahara Forest Project. I forbindelse med FNs klimamøte synes vi det er på sin plass med en liten oppdatering. Klimamøtet, COP18, holdes i Doha, Qatar.


Agurknytt: Nå er de første agurkene høstet - i Qatar! (Foto: Sahara Forest Project)

Qatar

I februar i år signerte Sahara Forest Project AS, Yara ASA og Qafco en avtale om å bygge det første fullt operative pilotanlegget i Qatar.

Pilotanlegget ligger i Measaieed Industrial City, ca en times kjøretur fra FNs midlertidige hotspot for klimadiskusjoner. På en svært effektiv og økonomisk gunstig måte, kombinerer Sahara Forest Project miljøvennlig teknologi som saltvannskjølte drivhus og solenergianlegg, med teknologi som bedrer mulighetene for plantevekst i ørkenlandskap (se innlegg 5. oktober). Og i november kunne altså en stolt Joakim Hauge servere anleggets gjester de første agurkene.


Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell får også smake (Foto:MD)
Se også kommunikasjonrådgiver for Miljøverndepartementet Erik Aasheim i videoblogg fra anlegget:


Jordan

Tidligere i år holdt Sahara Forest Project et seminar i Jordan. Temaet var det store senteret som skal bygges i på jordansk jord... eller sand (se tidligere innlegg her). Senteret skal muliggjøre testing og demonstrasjoner av integrert teknologi for produksjon av mat og vann i kommersielle kvanta.

Gevinster

Sahara Forest Project bruker det områdene har mye av (saltvann, sol, ørken og CO2) og produserer det de trenger mer av (energi, ferskvann, vegetasjon og mat). Samspillet mellom miljøteknologier skaper grønne arbeidsplasser og lønnsom produksjon av mat, ferskvann og bærekraftig energi. Slikt vil vi se mer av! :-)

- Marinbiobloggen følger spent med videre.

Informasjon om pilotanlegget i Qatar kan lastes ned her (pdf):
http://saharaforestproject.com/fileadmin/uploads/sfp_qatar_brochure_trykk.pdf

Informasjon om aktiviteter i Jordan kan lastes ned her (pdf):
http://saharaforestproject.com/fileadmin/uploads/SFP_Jordan_folder.pdf

Sjekk også ut:
Bellona: http://www.bellona.no/subjects/sahara_forest_project
Sahara Forest Project

3 kommentarer:

  1. Jeg har spist en av de agurkene! Veldig kult prosjekt - la oss håpe det blir mer av slik tekonologi både over og under vann!

    SvarSlett
  2. Spennende, men spent på om vi finner på mer miljøvennlige måter å lage mat på her hjemme :)

    SvarSlett